×

Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Üniversitemizin etkin bir şekilde tanıtımı için ‘ihtiyacı’ saptayarak buna uygun iletişim stratejisi ve planı hazırlanmasına, bilimsel, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerin görünür olmasına, öğrencilerin ve personelin ‘sağlık hizmetinden’ faydalanmasına olanak sağlayan çalışmalar yürütmektedir. Çankaya Üniversitesinin akademik ve sosyal çalışmalarının toplumun her kesimine doğru ve etkili şekilde ifade edilerek ulaştırılabilmesi için gerekli olan her türlü medya ve sosyal medya planı, alanında yetkin kadroların yer aldığı Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı çatısı altında koordine edilir ve hayata geçirilir.

Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı;  Tanıtım Müdürlüğü, Kültürel ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Spor İşleri Müdürlüğü ve Sağlık Merkezi alt birimlerinden oluşmaktadır.  Başkanlık bünyesinde hizmet veren müdürlüklerin geniş bir çalışma yelpazesi vardır. Tanıtım Müdürlüğü organizasyon şemasında, Tanıtım, Basın-Yayın, Grafik Tasarım, Görsel Planlama – Arşiv ve Mezunlar Birimi; Kültürel ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizasyon şemasında, Öğrenci Toplulukları, Engelli Öğrenci Birimi ve Kariyer Planlama Ofisi yer almaktadır.

Tanıtım Müdürlüğü

Basın ve medya ilişkileri yönetimi, dijital medya iletişimi yönetimi, kültürel ve sosyal etkinliklerin planlanıp hayata geçirilmesi için gerekli paydaş ilişkileri yönetimi, mezun ilişkileri yönetimi, yazılı ve görsel içerik yönetimi, kurumsal kimlik çalışmaları, yükseköğretim hayatlarını Çankaya Üniversitesinin köklü eğitim geleneği, çağdaş, modern ve güvenilir bilim çatısı altında sürdürmek isteyen aday öğrencilerin tercihlerine yön vermelerini sağlayacak tanıtım faaliyetleri, Çankaya Üniversitesinin kurumsal itibarının korunmasına ve geliştirilmesine yönelik çok yönlü projelerin planlanması ve yürütülmesi Tanıtım Müdürlüğünün sorumluluk alanındadır. Amaç Üniversitenin öğrencileri, mezunları, akademik, idari kadroları ve çalışanları nezdinde ‘ait hissedilen, sahiplenilen ve mensubu olmaktan gurur duyulan bir geleneği sürdürmek’ olunca Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığının en önemli görevlerinden biri de hiç kuşkusuz, kurum içi iletişim kanallarının sağlıklı ve etkili şekilde işlemesini sağlamaya yönelik çalışmalar yürütmek olmaktadır.

Kültürel ve Sosyal İşler Müdürlüğü

Kültürel ve Sosyal İşler Müdürlüğü, öğrencilerin sosyal yaşama aktif şekilde katılmalarını sağlayarak kaliteli bir üniversite yaşamı sürmelerine destek olmak için bilimsel, mesleki, sosyal, kültürel, sportif etkinlikler planlayarak öğrencilerle el birliği ile hayata geçirmekte; benzer şekilde Üniversitenin akademik ve idari kadroları ile çalışanlarının moral ve motivasyonlarını arttırıcı kültürel ve sosyal faaliyetler gerçekleştirmektedir. Üniversitemizde öğrencilerin ilgi alanlarına yönelik, akademik gelişimlerini destekleyen, ders dışı zamanlarını değerlendirebilecekleri; organizasyon, örgütlenme, yönetim, ekip çalışması ve iletişim becerileri kazanacakları, kültürel, sosyal, sanatsal, sportif ve bilimsel alanda kendilerini geliştirebilecekleri topluluklarımız bulunmaktadır. Engelli öğrencilerin yaşamını kolaylaştırmak için çalışmalar yapan Engelli Öğrenci Birimi, Kültürel ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışmalarını sürdürür. Akademik Yılın başında tüm engelli öğrenciler ve aileleriyle birebir görüşmeler gerçekleştirir; öğrencilerin engel durumu ve ihtiyaçları konusunda bilgi alır. Kariyer Planlama Birimi, Kültürel ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyet gösterir. Bu birim, öğrencilere kişisel farkındalıklarını arttırarak problem çözme, planlama-organizasyon, zaman yönetimi, etkili iletişim yetileri kazandırmayı; onları Türkiye ve dünyada iş yaşamında tercih edilen, seçkin meslek elemanları olmalarını sağlayacak yetkinlik ve becerilerle donatmayı hedeflemektedir.

Sağlık Merkezi

Sağlık Merkezi’nde tüm çalışmalarımız; hastalarımızın kişisel sağlık sorunlarını hasta hakları çerçevesinde özenli, titiz ve gizlilik içinde yürütülmektedir. Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) tanımladığı gibi sağlık; bedensel, ruhsal ve sosyal olarak tam iyilik halidir anlayışı ile tıbbi etik ilkelerimiz ışığında yürütülmektedir. Sağlık hizmeti tüm akademik personel, idari personel ve öğrencilere verilmekte olup, sağlık güvencesi olan öğrenciler için düzenlenen reçeteler Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından eczanelerde karşılanmaktadır.

Spor İşleri Müdürlüğü

Çankaya Üniversitesi Spor İşleri Müdürlüğü olarak, öğrencilerimizin yoğun akademik faaliyetleri yanında modern spor tesislerimizde, alanında bilgili eğitimcilerle, çağdaş spor eğitimi yapabilmelerini ve onların fiziksel, sosyal ve ruhsal gelişimlerini sağlamayı ve topluma kaliteli insan yetiştirmeyi amaçlamaktayız. Üniversite öğrencilerimiz programa uygun saatlerde spor salonlarımızdan faydalanabilirler. Spor merkezi kullanımı rezervasyon sistemi ile kullanılmaktadır. https://spor.cankaya.edu.tr/dokumanlar/spor-merkezi-randevu/